Şafak Sezer

Şafak Sezer, 10.10.1970 Ankara doğumludur.

1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu'nda Haldun Taner'in ‘Eşeğin Gölgesi’ adlı oyunla sahneye çıktı.

Ankara Halk Tiyatrosu'nda ‘Devri Yalan’, ‘Başımızda Pak Bulut’, ‘Sen Bu Seçimi Unut’, ‘Saddam'ı Kim Öptü’, ‘Şirinler’, ‘Edi Büdü’ ve ‘Uzaylı Arif’ adlı oyunlar ile Ankara Ekin Tiyatrosu'nda ise ‘Biz Bu İhtilali Niye Yaptık’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyunlar ile seyirci karşısına çıktı.

Dario Fo'nun ‘Yüzsüz’ adlı oyunundan sonra 9 Eylül Üniversitesi'nin çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: ‘Televizyon Çocuğu’, ‘Sıdıka’, ‘Baskül Ailesi’, ‘Dostlar Pasajı’, ‘Şafak Vakti’ ve ‘Reyting Hamdi’...

‘Üçlü Oyun’ filminden sonra sanatçı ‘Vizontele’ için kamera karşısına geçti.

Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya ve Metin Akpınar'la birlikte rol aldı.

Ünlü komedyen Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, rahmetli şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın” yarışmasının rolü büyüktür. Zira o dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın” da Şafak Sezer birinci olmuştur.

Şafak Sezer, ‘Maskeli Beşler’ seri filmlerini çekerken rol arkadaşı Peker Açıkalın’la girdiği tartışmalarla da uzun süre magazin gündeminden düşmemiştir.

Diskografisi...

2008 Maskeli Beşler Kıbrıs
2007 Düş Yakamdan
2007 Fesuphanallah
2007 Kutsal Damacana
2006 Maskeli Beşler: Irak
2006 Ah Polis Olsam
2006 Bir Demet Tiyatro
2005 Bendeniz Aysel
2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde
2005 Hababam Sınıfı Üçbuçuk
2004 Hababam Sınıfı Merhaba
2004 Hababam Sınıfı Askerde
2004 Altın Kafes
2004 Simbiyotik
2003 G.O.R.A
2003 Zalim
2002 Rus Gelin
2002 Ekmek Teknesi
2002 Reyting Hamdi
2001 Şafak Vakti
2001 Bu Film Bitmez
2000 Vizontele
2000 Oyunbozan
1999 Üçlü Oyun
1998 Baskül Ailesi
1998 Sıdıka
1997 Televizyon Çocuğu
1997 Dostlar Pasajı
1993 Bir Düğün Masalı

Oynadığı reklamlar...

Chester Kayboldu (Cheetos) Reklamı
Arçelik...

Şafak Sezer ile ilgili haber ba?l?klar?
Palyaço Şafak Sezer
Şafak Sezer’in delirten kaprisi
Şafak Sezer’e çifte sürpriz
Diger Biyografiler
Barış Manço
Barış Manço
Şebnem Ferah
Şebnem Ferah
Hadise
Hadise
Cemil İpekçi
Cemil İpekçi
Copyright© 2008 Cix1.com
SiteMap - Müzik Dinle - SBS Puan Hesaplama - ADSL Borç Sorgulama - Ne Zaman Emekli Olurum - Posta Kodları